18 sep 2020 kl. 20:00 - 21:30

AFGØRENDE ØJEBLIKKE

Koncert m. Copenhagen Phil

18 sep 2020 kl. 20:00 - 21:30

AFGØRENDE ØJEBLIKKE

KONCERT M. COPENHAGEN PHIL

Venue

Det kgl. Danske Musikkonservatorium (Koncertsalen)

Rosenørns Alle 22, 1970 Frederiksberg

Program

Tjajkovskijs 6. symfoni

Medvirkende

Copenhagen Phil
Toshiyuki Kamioka, chefdirigent
Lars Mikkelsen, skuespiller
Rune David Grue, instruktør
Dark Matters, scenografi
Third Ear, podcast

Den forbudte kærlighed

”Hvis det ikke var for musikken, var jeg blevet sindssyg. Musikken er den smukkeste af alle himlens gaver til os mennesker, der vandrer i mørke. Den kan alene berolige, oplyse og formidle vore sjæle. Den er ikke det strå, den synkende klamrer sig til; den er en sand ven, et tilflugtssted, en trøst – for musikkens skyld er livet trods alt værd at leve.”

Hvad gør man, når man ikke kan elske den, man elsker? Være den, man er? Leve, som man vil? Det var virkeligheden for den russiske komponist Tjajkovskij. I musikhistorien står hans navn blandt de største. I sit 53 år korte liv skabte han nogle af de mest elskede og mest spillede værker i musikhistorien, og han var elsket verden over. Indadtil kæmpede Tjajkovskij for at finde sin vej i en tid, der ikke accepterede afstikkere fra ”normen”. Slet ikke når det gjaldt seksualiteten og retten til selv at vælge, hvem han ville elske.

I Copenhagen Phils tredje koncertforestilling om afgørende øjeblikke i musikhistorien, fortæller vi historien om Tjajkovskij med udgangspunkt i hans imponerende og hjerteskærende sidste symfoni. (Tekst: Copenhagen Phil)

Afgørende øjeblikke blev tildelt P2 Prisen som Årets initiativ 2020 og støttes af Augustinus Fonden, William Demant Fonden, Spar Nord Fonden og Statens Kunstfond.
Koncerten afvikles i samarbejde mellem Copenhagen Phil og Frederiksberg Festspil.

 

Copenhagen Phil

Copenhagen Phil er lands­dels­or­kes­ter for hele Sjælland, Lolland og Falster og en mo­der­ne kul­tur­in­sti­tu­tion, der gi­ver sto­re sym­fo­ni­ske kon­cert­er i Kon­ser­va­to­ri­ets Kon­cert­sal på Fre­de­riks­berg. Or­kes­tret rej­ser rundt i hele den sjællandske re­gi­on og gi­ver kon­cert­er for bå­de sto­re og små.

Det ligger Copenhagen Phil på sin­de at ska­be nye au­di­tive og vi­su­el­le ud­tryk for of­fent­lig­hed­en, der kas­ter nye per­spek­tiv­er på sym­fo­ni­or­kes­tret som en in­no­va­tiv kul­tur­in­sti­tu­tion. Copenhagen Phil er således et orkester, der spil­ler på man­ge stren­ge og til­byd­er også bl.a. 60 minutes kon­cert­er, hvor ryt­mi­ske mu­si­ke­re sæt­ter det klas­si­ske or­kes­ter i stævne. I Open Orchestra inviteres skoleklasser og det voksne publikum til at gå rundt i orkestret, mens det spiller, og i koncertforestillingerne Afgørende øjeblikke kan gymnasieelever og det klassiske publikum opleve en dramatiseret koncert, hvor en kendt dansk skuespiller fortæller det spillede værks historie – med podcast af Third Ear og scenografi af Dark Matters.

Copenhagen Phil har haft flere succes­fuld­e sam­arbejd­er med an­dre kul­tur­in­sti­tu­tion­er. Orkestret indgår desuden ofte i samarbejder med Den Jyske Opera, Det Kongelige Teater, CPH Opera Festival, Strøm Festival m.fl.