Benjamin Koppel

Benjamin Koppel

Den danske saxofonist og komponist Benjamin Koppels musikalske baggrund er dybt rodfæstet i hans familie, og kan sammenlignes med den musikalske arv fra Jackson 5 eller sågar Bach-familien.

Som barnebarn af den klassiske komponist Herman D. Koppel, og søn af musiker og komponist Anders Koppel, er han kendt for at være den bedste danske saxofonist i sin generation, og utvivlsomt også en af de mest prisvindende.

Koppelfamiliens genrerepetoire strækker sig fra klassisk musik over jazz og til pop, og Benjamin Koppel mestrer dem alle til den yderste perfektion.

Ud over at være en af Danmarks nok mest folkekære musikere, er hans musikalske samarbejder verden over mange og varierede, og har også etableret ham som en af de mest efterspurgte musikere på verdensplan.

Som solist har han bl.a. optrådt og indspillet sammen med Palle Danielsson, Randy Becker, Sheryl Crow – og selvfølgelig jævnligt med Anders Koppel og resten af familien. Desuden står Benjamin Koppels eget pladeselskab, Cowbell Music, i dag bag festivalerne Summer Jazz og Winter Jazz, som er elsket og besøgt af mange af Københavns og Frederiksbergs beboere.

 

Koncerter på Frederiksberg Festspil