Bogdan Bozovic

Bogdan Bozovic

Den 33-årige serbiske violinist Bogdan Bozovic har allerede en alsidig og international karriere bag sig som både kammermusiker, solist og koncertmester.

Han er født i Beograd hvor han startede på violin i en tidlig alder, hvorefter han fortsatte med at studere i sin hjemby med Vesna Stanković, inden han tog studierne videre til Salzburg med Klara Flieder og Basel med Rainer Schmidt, hans største musikalske indflydelse til dato.

Inden han i 2019 flyttede til Esbjerg for at tilslutte sig Esbjerg Ensemble, spillede han i den verdensberømte Vienna Piano Trio fra 2012-15, med hvem han udgav to anmelderroste CD’er med værker af Beethoven og Saint-Saëns, turnerede adskillige kontinenter og spillede i bl.a. Wigmore Hall, Concertgebouw Amsterdam og Konzerthaus Vienna.

I perioden 2016-19 var han leder af Stuttgart Kammerorkester, hvor han ofte tiltrådte rollen som musikalsk instruktør og solist, og har desuden været gæste-koncertmester ved bl.a. Orchestre de la Suisse Romande, Die​ Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Vienna Chamber Orchestra og Cologne Chamber Orchestra, for blot at nævne nogle få.

I dag er Bogdan en af sin generations mest opsøgte violinister, med en alsidig karriere, der omfatter kammermusik såvel som solooptrædener med førende orkestre og ensembler. Han deltager desuden regelmæssigt på nogle af Europas vigtigste kammermusikfestivaler, hvor han har delt scene med musikere som Christian Tetzlaff, Elisabeth Leonskaja, Steven Isserlis, Lukas og Veronika Hagen.

Koncerter på Frederiksberg Festspil