Carsten Dahl

Carsten Dahl

Jazzpianisten og multitalentet Carsten Dahl anses i dag for at være en af de mest innovative og geniale improviserende musikere, til en grad hvor der i 2019 blev lavet en portrætfilm om ham med titlen “Det forbandede talent”.

Med et frit udtryk i jazz-traditionen og et nærmest skræmmende niveau i originalitet og narrativ evne, komponerer han orkesterværker og fungerer som multiinstrumentalist på egne produktioner.

Klaveret spiller dog en central rolle i hans musikalske virke, og med inspiration fra både klassiske pianister som Glenn Gould og jazzpianister som Keith Jarrett, Bill Evans og Bud Powell, er han bl.a. optaget af at kultivere improvisation i ekstreme situationer.

Gennem tiden har han medvirket på mere end 300 CD’er, vundet utallige priser, heriblandt Ben Webster Prisen og flere Danish Music Awards, og modtaget en strøm af lovord fra anmeldere verden over. Han er desuden professor emeritus ved Det Rytmiske Musikkonservatorium, og har ved siden af solokarrieren ofte gang i adskillige samarbejder, f.eks. med Arild Andersen Trio, Torhild Ostad, Palle Mikkelborg eller nogle af sine mange trio-projekter.

Han har igennem tiden optrådt live såvel som på indspilninger med internationale jazznavne som Didier Lockwood, Eddie Gomez, Dave Liebman og Billy Harper.

Udover at være en legendarisk pianist, er han maler, og debuterede i 2020 også som forfatter med digtsamlingen “I mangel af alting”.

Det er dog i hans musikalske virke, at vi – for anden gang – byder ham velkommen på festspillet.

Foto: Lars Skaaning.

 

 

 

 

Koncerter på Frederiksberg Festspil