Christian Ihle Hadland

Christian Ihle Hadland

Den norske pianist Christian Ihle Hadland har det seneste årti etableret sig som en sand og mesterlig solist, hvis delikate, raffinerede og særegne stil har ført ham til nogle af de mest prestigefyldte scener i verden.

Som kun 11-årig påbegyndte han sin uddannelse ved Rogaland Musikkonservatorium, og havde som 15-årig sin professionelle koncertdebut med Det Norske Radioorkester. Han har siden optrådt med alle de store skandinaviske orkestre, heriblandt det svenske og danske radiosymfoniorkester samt Stockholm-, Helsinki- og Oslo Philharmonikerne.

Hans internationale karriere tog for alvor fart, da han blev udvalgt til BBC New Generation Artists i 2011, som bl.a. udmundede i koncerter med alle fem BBC-orkestre.

Som kronen på værket var han solist ved Beethovens Anden Klaverkoncert til BBC Proms med Oslophillarmonikerne, hvor anmelderne priste hans ‘perleagtige’ og ‘overjordiske’ lyd.

Herudover har han optrådt som koncertsolist med The Royal Scottish National Orchestra og Manchester Camerata, og de seneste sæsoner har bl.a. budt på gensyn med de nordiske orkestre samt to koncerter i Wigmore Hall, hvor han efterhånden er fast gæst. Udover sin solokarriere er Christian en efterspurgt kammermusiker, og laver også indspilninger.

I 2015 var han på en tre uger lang turne i Australien, med Det Australske Kammerorkester og den amerikanske mezzo-sopran Susan Graham.

Han har desuden, siden 2010, været kunstnerisk direktør for International Chamber Music Festival i hjembyen Stavanger.

Hans indspilninger af værker af Grieg og Granger med den danske cellist – og festspilgæst – Andreas Brantelid fra 2015, blev udnævnt til Gramophone Editors Choice, og hans seneste album “The Lark” blev nomineret til en Spellemann Prize 2017.

Det bliver en fornøjelse at have Christian med på årets festspil!

Foto: Nikolaj Lund.