Dominik Wizjan

Dominik Wizjan

Den unge og talentfulde pianist Dominik Wizjan er af høj international klasse med en fejlfri og naturlig teknik. Han spillede første gang med orkester som 17-årig, og efter studier i hjemlandet Polen, valgte han at studerede videre ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos Amalie Malling og Marianna Shirinyan. Herfra debuterede han så sent som sidste år.

Hele to gange har han vundet 1. prisen i Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums Klaverkonkurrence, foruden også at have vundet priser ved flere andre internationale klaverkonkurrencer, bl.a. International Piano Competition i San Dona di Piave, Italien og International Music Festival and Competition i Yerevan, Armenien, begge i 2017.

Han har optrådt i koncertsale og på festivaler rundt om i Europa og Skandinavien, og udgav i 2019 sit debutalbum under KNS klassiske optagelser. I overensstemmelse med sine dybe rødder i polsk kultur, var udgivelsen dedikeret til etuder af polske komponister, bl.a. Chopin og Szymanowski samt verdenspremieren på et værk komponeret eksklusivt til Dominik af den prominente, moderne polske komponist, Krzesimir Dębski. Dominik brænder særligt for romantikkens og det 20. århundredes musik, men hans samlede repertoire favner alt fra Barok til moderne værker.

Med en raffineret og intelligent forståelse af forskellige musikgenre- og udtryks fortolkninger, formår Dominik på helt særlig vis at få musikken til at danse, synge og tale med en naturlig balance mellem form og indhold. Det er noget, der virkelig er værd at opleve!

 

Koncerter på Frederiksberg Festspil