Henning Kraggerud

Henning Kraggerud

Der er næppe det hjørne af musikkens verden, som den norske violinist Henning Kraggerud ikke brillerer i.

Han er ikke kun en stærkt passioneret solist, hvis blændende optrædener med adskillige af verdens store symfoniorkestre har blæst anmeldere bagover. Han er også en anerkendt komponist, inspireret af bl.a. Suk, Ysaÿe og Part, og hans værker fremføres hyppigt verden over, bl.a. i 2018 hvor han opførte værket “Equinox” sammen med pianisten Clare Hammond og den verdenskendte forfatter Jostein Gaarder, der havde skrevet en historie særligt til kompositionen.

Han er en flittigt brugt dommer i musikkonkurrencer, senest Leeds International Piano Competition i 2018, og optræder desuden ofte på både bratsch og violin i de store koncertsale, heriblandt Wigmore Hall, sammen med musikere som Steven Isserlis, Natalie Clein, Janine Jansen og Adrian Brendel, for blot at nævne nogle få.

Han har været Artist in Residence i Kristiansands Symfoniorkester og hos Poznan Phillharmonikerne, og er i skrivende stund kunstnerisk leder hos Den Arktiske Phillharmonis Kammerorkester.

Som den alsidige musiker han er, har Henning har også en eklektisk diskografi bag sig, og hans indspilninger af bl.a. Mozarts violinkoncerter, Ysaÿe og Vivaldis Fire Årstider blandet med hans egne kompositioner har, foruden at få rosende omtale i The Strad og resten af den internationale musikpresse, vundet et utal af priser, heriblandt den prestigefyldte Spellemann CD Award.

Alt i alt gør Hennings mangefacetterede og kreative tilgang til musik, hans stærke formidlingsevner samt hans virtuositet ham til en helt særlig kunstner, for hvem musikken er mindst ligeså meget en livsstil som et hverv.

Foto: Kaupo Kikkas.