Janne Thomsen

Janne Thomsen

Den danske fløjtenist Janne Thomsen har etableret et ry som en efterspurgt solist, værdsat for sin varme følelsesladede tone med en bred vifte af differentierede farver, stor dynamik og med en særlig udtryksfuld og sprudlende vitalitet.

Med sin transcenderende teknik og dynamiske klangvidde, lyder en anmeldelse i Pan Magazine, formår Janne at holde et forstørrelsesglas op til musikken.

Som 4-årig begyndte hun at spille, og blev senere kåret som “Young Musician of the Year” i Danmark. Efter sine studier ved Royal Academy of Music i London og i solistklassen på Conservatoire de Musique de Paris fortsatte hun som prisvinder i internationale fløjtekonkurrencer i Prag, Paris, Bayreuth, Rom, Wien og Boston.

I løbet af sin karriere har hun optrådt som solist med orkestre og ensembler heriblandt English Chamber Orchestra, Czech Philharmonic, Salzburg Camerata og Vienna Chamber Orchestra, og optræder desuden med anerkendte solister såsom Maxim Vengerov, Janine Jansen, Yuri Bashmet, Joshua Bell, Jana Bouskova, Steven Isserlis og Mischa Maisky.

Hun har haft et tæt samarbejde med ledende komponister, heriblandt Sofia Gubaidulina, Hans Werner Henze, Wolfgang Rihm og Michael Berkeley. Janne er blevet tildelt legater af Dronning Margrethe II og Prins Henriks fond, samt Augustinus og Gadeprisen, og i 2016 blev hun tildelt titlen ARAM, “Associate of the Royal Academy of Music”, London, en hæder uddelt til musikere, der har gjort en særlig indsats i musikkens verden.

Hun er desuden grundlægger og kunstnerisk leder af “Klassiske Dage” – Holstebro International Music Festival – i sin hjemby, en festival som er blevet rost af pressen lige siden dens grundlæggelse i 2005 og for hvilken hun i 2011 blev tildelt Holstebro Kommunes Kulturpris og Lionsprisen.

Vi glæder os til at opleve Janes udtryksfulde og farverige spil!

Foto: Susie Knoll.