Kira Skov

Kira Skov

Sangerinden Kira Skov er en juvel i dansk rock, slebet til af livet og kendt for sin evige musikalske nysgerrighed og inspiration.

Efter i 2002 at være blevet kaldt “Det største naturtalent længe set i dansk rock” i en Politiken-anmeldelse af hendes debutkoncert med bandet “Kira and the kindred spirits”, tog karrieren for alvor fart.

Gruppen markerede sig i de følgende år som live-orkester med Kira Skov som det dynamiske kraftcentrum, og indspillede flere anmelderroste plader, bl.a. Debuten “Happiness saves lives” med gedigen og energisk rock.

Efter bandets opløsning i 2007, forfulgte Kira en solokarriere, hvor alsidige samarbejder med andre musikere som bl.a. Sebastian, Steffen Brandt og hip-hopstjernen Tricky, som hun også turnerede med, var i centrum. I denne periode samarbejdede hun desuden med den britiske musiker og producent John Parish hvilket blev til flere udgivelser, bl.a. albummet “When we were gentle” fra 2013, der indbragte hende både to Steppeulv Priser og Carl Prisen for årets tekstforfatter.

Mange flere priser er fulgt siden, bl.a. endnu en Steppeulv Pris og to DMA Jazz Awards for albummet “In the beginning” med Maria Faust, samt en Dansk Grammy for udgivelsen “The echo of you – songs for Nicolai”, til minde om hendes mand og musikalske partner Nicolai Munch-Hansen, som hun mistede i 2017.

Gennemgående for Kiras musikalske virke er at det er dybt personligt og trækker på hendes livserfaringer, forhold og samarbejder og dermed fremstår som en helhed.

Hendes seneste album Spirit Tree fra 2021 er, med sine tydelige referencer, kontinuiteten med hendes forrige albums og samarbejdet med andre kunstnere i fokus, en hyldest til fællesskabet på tværs af tid og rum, og vi glæder os til at opleve Kiras helt særlige evne til at forbinde fortid og fornyelse med nuet i sin musik.