Mathias Kjøller

Mathias Kjøller

Klarinetisten Mathias Kjøller har egentligt aldrig satset på at blive professionel musiker – han syntes bare, det var sjovt at spille, og det især med andre.

De første toner blev spillet som 10-årig på Vejle Musikskole, og som 18-årig startede han på Det jyske Musikkonservatorium (DJM) med John Kruse som lærer. Allerede i studietiden blev han udpeget som 2. soloklarinettist i DR Symfoniorkestret og soloklarinettist i Aarhus Symfoniorkester, en stilling han i dag har genoptaget.

Senere uddannede han sig i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM) ved Lee Morgan, og har også modtaget undervisning af Ricardo Morales, Hans Christian Bræin, Karl Leister og Martin Fröst samt den berømte klarinetpædagog Yehuda Gilad i Los Angeles.

Mathias har vundet solistkonkurrencer på både DJM og DKDM, og var i juni 2011 solist med DKDM Symfoniorkestret i Carl Nielsens klarinetkoncert dirigeret af Michael Schønwandt.

Han har også været solist med Odense Symfoniorkester, Sjællands Symfoniorkester og flere gange med Aarhus Symfoniorkester, bl.a. ved indvielseskoncerten i Symfonisk Sal i Musikhuset Aarhus i 2007. Han er desuden en aktiv kammermusiker og har bl.a. spillet med Den Danske Strygekvartet og Marianna Shirinyan.

I 2018 udgav han sit første album “Orchid Classics”, med værker af Robert Schumann, Reinecke, Debussy, Berg og Corigliano. Mathias er en prisvindende musiker, og i 2013 fik han 2. pris i Den Internationale Carl Nielsen Konkurrence, hvor han også modtog Odense Symfoniorkesters pris og prisen for bedste fortolkning af Carl Nielsens klarinetkoncert.

Han repræsenterede desuden Danmark ved den Norske Solistpris i Bergen, og har modtaget bl.a. Sonnings Musikstipendium, Gladsaxe Musikpris, Victor Borges Musiklegat og Statens Kunstfonds legat, Den Unge Elite.

Foto: Morten Lundrup.

Koncerter på Frederiksberg Festspil