Messer Kvartetten

Messer Kvartetten

Messer Kvartetten er ikke nogen helt almindelig strygekvartet – det vil de for alt i verden undgå, når de sætter strøm til deres instrumenter, iklæder sig haute couture kjoler designet specielt til deres koncerter og spiller ny musik, der uden krumspring appellerer direkte.

Som Danmarks første og eneste elektriske strygekvartet overhovedet, spiller de fire kvinder – violinisterne Andrea Rebekka Alsted og Astrid Mikaelyan, bratschist Katarzyna Bugala og cellist Therese Åstrand Radev – værker af komponister som Michael Daugherty og George Crumb, og har bl.a. optrådt med den færøske sanger Teitur på Hotel Cecil og den tyske legendariske avantgardemusik-gruppe EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN i DR Koncerthuset.

De arbejder desuden med unge komponister, der vil bevæge sig ud over den konventionelle strygekvartet og som ønsker at udforske en ny lyd, der passer til den verden, vi lever i i dag.

Repertoiret spænder over alt fra Led Zeppelin og Aphex Twin til Arvo Pärt, og på deres håndlavede elektriske instrumenter fusionerer de det banale og det brutale, det yndefulde og det rå i en musik, der synes at balancere på en knivsæg med kurs mod hjertet.