Signe Lykke

Signe Lykke

Signe Lykke er en ung, dansk komponist og musiker, hvis normbrydende musikalske virke afspejler hendes noget atypiske baggrund som uddannet sanger fra Det Rytmiske Musikkonservatorium i København, klassisk komponist fra Trinity Conservatoire of Music i London og College of Fine Arts i Austin, Texas.

Hendes poetiske musik bærer ofte præg af en nysgerrighed for det tidløse, intuitive og harmoniske, med et særligt øje for tekstur, og hendes inspirationskilder favner bredt – fra Stravinsky, Ligeti og Takemitsu, til Bowie, Robyn og Byrne.

Skabelsen af et nyt værk manifesterer sig ofte først som en visuel idé – en bevægelse, et ansigt, en tekstur, der ledsaget af blyant og papir udvikler sig, tager form og vokser sig større.

Hun er modtager af Carl Nielsens talentpris, Wilhelm Hansen Fondens hæderslegat, H.C Lumbye prisen og senest Statens Kunstfonds award Den Unge Kunstneriske Elite, for bare at nævne nogle af de mange priser, hun har modtaget. Signe Lykke arbejder ofte tværkunstnerisk og har skrevet musik til både film, modeshows, udstillinger og dans.

Senest har hun bl.a. komponeret musikken til en anmelderrost opera baseret på Jakob Ejersbos “Nordkraft” bestilt af Copenhagen Opera Festival der havde premiere i 2021, samt korværket “I shall feed my eyes” til prisvindende Ars Nova, hvor de fysiske grænser for den akustiske stemme afprøves.

I øjeblikket arbejder hun desuden på et stort værk for solo violin og orkester bestilt af fire nordiske orkestre og er Artist in Residence ved Copenhagen Contemporary 2023-2025.

På Festspillet er vi så heldige at høre premieren på et af hendes seneste projekter, en udforskning af tid og klang for piano og to vokaler, skrevet for festspildirektør Katrine Gislinge.

Foto: Frigge Fri.

 

 

 

 

 

Koncerter på Frederiksberg Festspil