Teitur

Teitur

Den færøske sanger og sangskriver, Teitur er en absolut ener og en stor poet.

Med sit fuldstændig naturlige og umiddelbare musikalske hjerte berører han dig ligegyldig hvilken genre han kaster sig ud i.

Han debuterede med albummet “Poetry and Aeroplanes” i 2003, som fangede opmærksomheden hos kunstnere som Rufus Wainwright, Aimee Mann og KT Tunstall, med hvem han efterfølgende tog på tour. I 2006 udgav han sit andet album, guldsælgende “Stay under the stars” og vandt efterfølgende to Danske Grammy Awards.

Mange anmelderroste soloalbums og alsidige samarbejder er fulgt siden, bl.a. produktions- og sangskrivningssamarbejder med den legendariske amerikanske musiker Van Dyke Parks, den tyske sangerinde Judith Holofernes, den britiske soulsangerinde Corinne Bailey Rae og den franske sangerinde Nolwenn Leroy.

I mellemtiden indspillede Seal desuden Teiturs sang “You get me” til et af sine egne albums.

Teiturs virke er eklektisk og afsøgende, og han har både som sanger og sangskriver dedikeret sig til nye og genrenedbrydende værker samt skrevet for både mindre bands, flere kor og også større besætninger som for eksempel radiosymfoniorkestret.

Han begrænser sig ikke kun til musikken, og hans karriere har bl.a. omfattet samarbejder med filmmusikeren Nico Muhly på albummet “Confessions” med Holland Baroque Orchestra fra 2016, samt en turne med The Netherlands Blazer Ensemble i 2013, hvor han optrådte med musikken til kortfilmen “Everyday Song”, som han har instrueret.

I 2019 deltog han i tv-programmet Toppen Af Poppen, og i de seneste år har han udgivet EP’en “Modern Era” samt albummet “Cazador de Ostras”. Teiturs melodier og hans stemme kommer altid fra et sandt sted inden i ham.

Det er en sjælden og særlig gave som vi selv oplevede da Teiturs gæstede festspillet i 2020, og vi er beærede over at få lov til at nyde det igen.

Foto: Martin Dam Kristensen.