Tine Rehling

Tine Rehling

Harpenisten Tine Rehlings store passion er, at sætte harpen ind i både traditionelle og utraditionelle sammenhænge, og med kvaliteten i højsædet er hendes musikalske drivkraft først og fremmest nysgerrighed og at følge sit hjerte.

Som 8-årig begyndte hun at spille harpe, og uddannede sig senere hos Sonja Gislinge ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, samt ved Indiana University, og modtog desuden privatundervisning hos en af verdens dygtigste harpesolister, franske Marielle Nordman.

Hun slog tidligt sit navn fast som solist og høstede efter sin debut i 1993 stor anerkendelse. “Tine Rehling er en virkelig musiker”, lød anmelderroserne, “hendes farvelægning, udregninger af de musikalske ideer og selvfølgelige strømmen i sit spil var hendes glæde, der blev til vores”.

Herefter tog karrieren fart i både ind- og udland. Fra 1998-2001 var hun solo-harpenist i Aalborg Symfoniorkester, og kun 25 år gammel blev hun inviteret til at give solo-recitals ved Verdensharpekongressen i Paris og ved Monterey Harpfestival i Californien.

Idag optræder hun jævnligt som solist og kammermusiker, både internationalt ved de store harpekongresser, og herhjemme, hvor hun til stadighed arbejder for at udvide repertoiret for harpe, idet hun har samarbejdet med flere danske komponister, heriblandt Bent Sørensen og Per Nørgård, som har skrevet og dedikeret soloværker til hende.

Med sidstenævntes harpeværker og harpekoncerter udgav hun en CD i 2006, der blev udnævnt til månedens CD i det engelske web-magasin Musicweb International, og hun har også været inviteret til festivaler og koncerthuse i bl.a. Sverige, Polen, Irland og Hawaii med disse værker.

Herudover har hun kammermusikalske samarbejder med bl.a. solo-cellist Henrik Dam Thomsen og saxofonist Benjamin Koppel, som hun i en trio gæstede festspillet med sidste år.

Vi er glade, for at kunne byde hende velkommen tilbage!