UngKlang

UngKlang

Det bliver et glædeligt gensyn på festspillet med UngKlang, et vokalensemble bestående af ni unge kvinder, der gennem nytænkning og innovation søger at bryde med de gængse forventninger til klassisk korsang – udtryksmæssigt såvel som musikalsk.

Gennem deres individuelle styrker skaber de et stærkt, unik fælles udtryk, altid med venskabet som fundament i deres arbejde.

Koret har gang i mange forskellige interessante projekter, og høster allerede stor anerkendelse; deres indspilninger kan høres i bl.a. reklamefilm og radiopods samt på Thorvaldsens Museum, hvor de til udstillingen Mellem Kunst og Ritual sidste år indspillede lydværket “Nærvær og Langsomhed”, skrevet af UngKlang-medlemmet Martha Bach Gislinge.

Sidste jul uropførte de desuden Ida Aukens salme “Svimlende Skønhed”. UngKlangs lyd har en slags overjordisk magi over sig, og man føler sig henført og tryllebundet af deres smukke stemmer, der udtrykker ynde og styrke gennem nordiske klange og harmonier.

Det var den tidligere amerikanske præsident Barack Obama tydeligvis enig i, da han denne sommer helt tilfældigt var i København og trådte ud af sit hotel, imens UngKlang øvede fra et af medlemmernes altan. Videoen af den imponerede Obama gik viralt, og fik over 250.000 hits på den tidligere præsidents egen instagramprofil!

Til sidste års festspil gav de en kort pop-up koncert, der rørte og overraskede publikum til en grad, hvor der ikke var tvivl om at de måtte komme igen, og vi glæder os utroligt meget til gensynet med dem, denne gang som hovednavn!

Foto: Phie Beckett Stenbæk.