Valdemar Wenzel Most

Valdemar Wenzel Most

Valdemar Wenzel Most er 17 år. Han går på Skt Annæ Gymnasium i København og spiller klaver på Københavns MGK (Musikalsk Grundkursus) hos Bella Zapolski.

Valdemar fik 1. pris ved Steinway Piano Festival i maj 2022 og han blev udtaget til at repræsentere Danmark ved den internationale Steinway Festival i Hamburg i 2023.

Valdemar fik 2. pris til den internationale Nordic Piano Competition 2021, samt 3 andre priser til samme konkurrence: bedste nordiske Pianist, bedste romantiske fortolkning, samt bedste wienerklassiske fortolkning.

I 2019 vandt Valdemar talentpris og Guldmedalje i Berlingskes klassiske Musikkonkurrence 2019, 2. pris i Nordic Junior Piano Competition i 2019 i Ingesund og Grand prix i Concertino Malmø International Music festival i 2019.

I 2018 fik Valdemar uddelt Jakob Gades treårige talentpris på 45.000,- kr. og fik 1. præmie i Berlingskes musikkonkurrence. Valdemar fik 2. pris i Steinway klaverfestival både i 2018 og i 2016.

Valdemar er en del af Jakob Gade Legats talentprogram og spiller i den forbindelse mange koncerter, både solo og kammermusik, som han spiller med både jævnaldrende talenter og med professionelle musikere. Ved Jakob Gade Legats ”Den Unge Kammermusikkonkurrence” i Aarhus februar 2022 fik han guldmedalje med Zapolski Piano Kvintet. I sommeren 2022 har han spillet en times solo-recital på Nordisk Kammermusik Festival og en række koncerter på Odsherred Kammermusikfestival, bl.a. med Schumanns klaverkvintet med Zapolski Kvintetten og Mendelssohns klavertrio med Andreas Brantelid og Selma Teilmann.

Udover mange koncerter i Danmark har Valdemar spillet koncerter i Sverige på Stockholms slott, Musikhögskolan Ingesund samt i Malmö, i Polen i Krakow, Zywiec, Korzkiew og i Østrig i Wien.

Foto: Mats Iversen Vangen.

Koncerter på Frederiksberg Festspil