Zachary Hatcher

Zachary Hatcher

Zachary Hatcher er en amerikansk harpespiller bosat i København.

Han begyndte han at studere harpe i en alder af kun 4 år og blev som 14 årig optaget på Juilliard PreColllege, hvor han studerede soloharpe hos June Han og kammermusikstudier hos Bridget Kibbey.

Som 18-årig blev Hatcher den første amerikaner, der blev optaget i Isabelle Morettis og Genevieve Letangs harpeklasse på Conservatoire Nationale de Musique et de Danse de Paris. Inden for et år vandt Hatcher Prix d’honneur af den internationale musikkonkurrence i Paris “Léopold Bellan”.

To uger efter blev Hatcher tilbudt en treårig kontrakt som soloharpist for Verbier Festival-orkestret, hvor han optrådte hver sommer fra 2015-2017.

Et år efter sin begyndelse i Paris blev Hatcher rekrutteret af Det Danske Symfoniorkester som soloharpist og det yngste medlem af orkesteret.
Hatcher afsluttede sine studier hos Caitriona Yeats på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Siden starten i København er Hatcher blevet kendt som orkester- og kammermusiker samt solist. Hans første solodebut var “Ravel Introduktion og allegro” med DR Symfoniorkestret i 2016 (20 år) og har efterfølgende optrådt med orkestret næsten hver sæson siden.

I 2019 indledte Hatcher og komponist Martin Stauning et samarbejde om et nyt soloharpe- og orkesterværk, som blev uropført i 2021 til stor ros fra anmelderne.

Hatcher blev senest i 2021 udnævnt til ny harpelærer på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han underviser sideløbende med solo- og orkesteroptrædender.

Koncerter på Frederiksberg Festspil