18 sep 2021 kl. 19:30 - 20:30

RELEASE THE BREATH

EN MUSIKALSK COLLAGE

Medvirkende

Kari Postma Sundan, sang

Katrin Weisser, skuespil

Katrine Gislinge, klaver

Katrine Wiedemann, instruktør

Rabat

Med billet til koncerten “Release the Breath”, får du mulighed for at købe en rabatbillet til koncerten med Benjamin Koppel og Carsten Dahl til halv pris.

Om koncerten

”Man må have kaos i sig for at føde en dansende stjerne”, ”Also sprach Zarathustra”,

Nietzsche

 

Nietzsche inspirerede et hav af kunstnere både i sin samtid, men også i lang tid efter, måske fordi han som den første tænker insisterede på at tage kunsten og ikke mindst den skabende kunstner dødsens alvorligt. Det sandeste udtryk findes i kunstens, videnskabens og fornuftens forsøg på at beskrive verden i og omkring os er pauvre og utilstrækkelige forsøg. Kun kunsten får det hele med. Udover også at være en eksistentiel håndsrækning til det enkelte menneske om at skabe sit eget liv, tage ansvar og ikke gøre sig til offer byder han også kunsten en plads, som den ikke har haft før.

Mahler og Strauss er blandt de komponister, der lod sig direkte inspirere og citerede Nietzsches tekster i deres musik. Ligeledes er Edith Södergran en af de mange forfattere og lyrikere, der lod sig direkte inspirere. Trods det, at hun hele sit unge liv levede i skyggen af en dødelig sygdom, skrev hun de mest livskraftige og ekspressive digte.

Katrine Gislinge, Katrin Weisser, Kari Postma og Katrine Wiedemann undersøger hengivelsen – hengivelsen til kunsten, kaosset og livet – og hengivelsen, der ligger i release of breath.

Kom med til en musikalsk, poetisk collage.