Biografi

Katrin Weisser-Lodahl

Katrin Weisser er en tysk skuespiller, bosat i Danmark siden 2010.
Hun repræsenterer en bredspektret erfaring inden for film, tv og teater, internationalt såvel som på dansk. I Tyskland har hun indspillet flere film og været hyppig episodehovedrolle på de fleste større TV-serier (SOKO, Tatort, osv.) mens man i Danmark bl.a. har kunnet opleve hende i DR’s Arvingerne, Henrik Ruben Genz’s spillefilm Tordenskjold og Kold, Parminder Singhs satiriske serie Partiets mand, dramaserien Gidseltagningen – og senest i komedieserien Hånd i Hånd II. Én af hendes største succes’er i dansk teater er rollen som Clara Schumann i Clara – Indre Stemmer, der har spillet for fulde sale på turné rundt i det danske land over en årrække – og senere Brechts Flygtningesamtaler i den intense forestilling Immigranten, der ligesom Clara er gået hen og er blevet en efterspurgt og rost forestilling.

I sensommeren 2018 – og igen i 2020 – tog hun favntag med endnu en stor kvindeskikkelse i den klassiske verden; den verdensberømte komponist Alma Mahler. Forestillingen spillede for fulde huse på Republique Teater og senere på Rued Langgaard festivalen. Hun har også fået bevist sine evner som instruktør på bl.a. forestillingen Lonely House under Copenhagen Operafestival og Mozarts Der Schauspieldirektor på Det Kgl. Operaakademi, og det er næppe sidste gang, vi ser hende påtage sig instruktørrollen. I 2021 var Katrin for andet år i træk at finde på programmet til Frederiksberg Festspil 2021 – sat i verden af den anerkendte koncertpianist Katrine Gislinge – og denne gang i et samspil med instruktør Katrine Wiedemann. Desuden opførte hun sammen med 2 af verdens mest anerkendte klassiske instrumentalister, Nikolaj Szeps-Znaider og Daniil Trifonov KREUTZERSONATE på Carl Nielsens Festivalen.

I år kan hun spottes på den store skærm, både som medvirkende i den tyske Netflix serie “Charité”, samt den nye biograffilm af Oscar-premierede Anders Walter, “Når befrielsen kommer”.

Hun har i 2024 været aktuel på Det Kongelige Teater i Katie Mitchells opsætning “Ariadne på Naxos” som Hushovmester.

Medvirker i:

Øvrige Kunstnere