Skønheden og Sacre

Søndag 15/9

Venue: La Oficina, salen
Tid: 16.00-18.00

Velkommen

Kom og oplev et musikalsk våroffer! Et hedensk forårsritual!

En jomfru ofres til foråret ved at hun danser sig til døde. Det er historien bag det banebryende værk “Sacre du Printemps” skrevet af den russiske komponist Igor Stravinsky. Musikken er oprindelig skrevet til en ballet og skabte ægte røre i andedammen, da den blev uropført. Pianisterne Kristoffer Hyldig og Katrine Gislinge spiller denne udgave for 2 pianister og et flygel, som Stravinsky selv arrangerede.

Selvom musikken nu til dags sjældent opføres med ballet, får vi til denne aften et særligt besøg af solo-balletdanseren, Astrid Elbo, fra Det Kongelige Teater.

Inden Sacre, skal vi opleve en særlig opførelse af en komposition for solo klaver af jazz-pianisten og multikunstneren Carsten Dahl. Værket hedder ‘Beauty and the Beast’ og bliver til denne begivenhed opført af den vidunderlige pianist Charlotte Thanning. Oplev også de to ledere af festspillet spille og synge Strauss Morgen- det samme værk, som blev spillet i en strygerversion til vores åbningskoncert, samt et værk for bratsh obo og slagtøj af Nancy Dahlberg

Velkommen til den sidste koncert i årets Festspil!

Program
Nancy Dahlberg (1881-1949)
Arabisk musik fra Sahara
Carsten Dahl (1967-)
Beauty and the beast
R. Strauss (1864-1949)
Morgen
Pause
I. Stravinsky (1882-1871)
Sacre du printemps

Du kan også købe et partoutkort, og få adgang til alle koncerter.