Biografi

Kristoffer Hyldig

Kristoffer Hyldig er en yderst aktiv pianist i dansk musikliv.

Han spiller jævnligt i musikforeninger og på festivaler, både som solist, kammermusiker og akkompagnatør, og bliver jævnligt transmitteret af DR P2. Derudover har han givet koncerter i det meste af Europa, Algeriet, Kina og USA, her bl.a i Carnegie Hall i New York. Han er blevet transmitteret i ungarsk og svensk radio samt i BBC. Siden 2006 har han udgivet indspilninger med lieder, kammermusik og soloværker af bla Debussy, Ravel, Messiaen, Bent Sørensen og Hindemith. For nyligt har han udgivet Messiaens enorme klaverværk, Tyve blikke på Jesusbarnet på OUR Recordings. En indspilning, der har modtaget højeste ros af anmeldere verden over og har modtaget P2’s musikpris for bedste album 2023.

Han har været solist med Sønderjyllands Symfoniorkester og Michael Schønwandt, og derudover med Det Kgl. kapel, Cph Phil og Aalborg Symfoniorkester. Til daglig indgår han i en mængde kammermusikalske sammenhænge, bl.a. i Messiaen Quartet Copenhagen.

Han kunstnerisk leder af Fejøs Festival samt Båstad Kammarmusikfestival og fik i 2009 juryens specialpris i EU Piano Competition. Han har derudover fået tildelt flere priser, heriblandt Jakob Gades store legat, Léonie Sonnings Musikfondsstipendium og Musikanmelderringens Kunstnerpris.

Medvirker i:

Øvrige Kunstnere